Сотир Цацаров изрази принципна позиция по разсекретяването на стенограмата като направи уговорката, че коментира темата не в качеството си на главен прокурор.

„Като гражданин мога да кажа, че няма какво да се крие от българските граждани. Не съм в правомощията си да се произнасям по този въпрос“, уточни Сотир Цацаров, защото според него няма какво да се крие.

Цацаров

Разсекретяването на стенограмата излезе на дневен ред в публичното пространство преди дни. Миналата неделя президентът Румен Радев заяви, че ще настоява документът от срещата по темата КТБ при президента Росен Плевнелиев да стане публичен.

Росен Плевнелиев и ген. Румен Радев, снимка: БГНЕС

Росен Плевнелиев и ген. Румен Радев, снимка: БГНЕС

В подкрепа на тезата му се обявиха премиерът Бойко Борисов, а малко по-късно и председателят на БСП Корнелия Нинова.

БОРИСОВ

Бившият лидер на БСП Сергей Станишев пък настоява за публичност на документа, за да се покаже, че БСП искала да спаси банковата система на страната към онзи момент.

Станишев

Резерви към разсекретяването на документа изрази бившият президент Росен Плевнелиев. Според него подобно действие ще осуети възможността оттук нататък да има честен дебат в президентството. Плевнелиев е категоричен, че от това най-големият губещ ще е институцията на „Дондуков 2“.

 

 


Leave A Reply