Задържаха граничен полицай при специализирана акция на ГДБОП по задържане на група, която се е занимавала с трафик на нелегални мигранти, съобщи бТВ. На булевард “Александър Стамболийски“ след 22.30 часа е задържан служител на Главна дирекция “Гранична полиция“, който е бил сред основните действащи в организираната престъпна група. Той е арестуван в момент на договорка.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов потвърди информацията в ефира на БНТ, че снощи се е провела специализираната акция. “Снощи бе проведена акция за нелегални мигранти. За съжаление има задържан един граничен полицай. Входа на операцията под ръководството на спецпрокуратурата може да има още задържани на Министерство на вътрешните работи“, посочи Маринов.

Младен Маринов, СДВР, полиция

‘За съжаление такъв канал с аерогарата няма как да съществува без участието на такива служители. Към момента има задържан организатор на канала, който е чужд гражданин и други двама чужди граждани, които са без документи, които са подпомагали за незаконното влизане в страната“, коментира главният секретар на МВР.


Leave A Reply