Премиерът Бойко Борисов проведе съвместно заседание с Министерство на земеделието и храните, МВР и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.“По две теми искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия, а втората – качеството на храните.“ Това заяви той в началото на работно съвещание в Министерския съвет.

2705_syveshtanie_3

„Не можем да говорим за демография и в същото време всеки ден две-три и повече жертви да се дават“, заяви Борисов. В тази връзка поставени бяха въпросите какво може да се направи по линия на регионалното развитие, промяна в инфраструктурата, законодателни промени, пари за камери и контрол. По думите на премиера се прави толкова много за демографията, а в същото време заради ПТП-та толкова деца загиват. „Всеки човешки живот ни е важен. Правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват“, посочи министър-председателят. Той нареди на Пътна полиция и МВР да създадат денонощен контрол за започващия на 1 юни летен туристически сезон.

Сградата на Министерски съвет

По темата за качеството на храните, Борисов посочи, че е недопустимо за едни страни в Европа храните да са с едно качество, за други – с по-лошо качество, което уврежда здравето. Той изтъкна, че една от главните причини за влошаване на здравето са храните и начинът на живот.

2705_syveshtanie_1

„Даваме толкова пари за здравеопазване, а сме все на първите места по инфаркт, инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасности за здравето на човека е именно това, което се яде или се пие, или т. нар. начин на живот“, отбеляза министър-председателят.

В работното съвещание, на което се обсъждат конкретни мерки със срокове за изпълнението им, участват вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на земеделието, храните и горите, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, на правосъдието, на финансите, главният секретар на МВР, заместник-министри, както и ръководствата на БАБХ и ГД „Национална полиция“ – МВР.


Leave A Reply