Зоран Заев бе преизбран за председател на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) на 22-ия редовен конгрес на партията, предава БТА.
Радмила Шекеринска запази поста на заместник-председател на СДСМ. Делегатите на конгреса избраха също членове на централното бюро и контролния орган на партията. Четирима заместник-председатели ще бъдат избрани идната седмица.

избори, македония

„Пред нас има дълъг път. Това, което искам от вас, е да продължите да вярвате и да работите усърдно. Нека създадем общество на равните възможности и шансове. Това е пътят към ЕС и НАТО. Македония има много с какво да се гордее, гражданите успяха да свалят режима законосъобразно и сега сме крачка по-близо до съставяне на правителство“, заяви Зоран Заев след избирането му за лидер на СДСМ.

24865golema

На 17 май Заев получи мандат да състави новото македонско правителство. Неговата партия се класира втора на парламентарните избори през декември, но успя да договори коалиция с три партии на етническите албанци и да сформира парламентарно мнозинство.


Leave A Reply