„Продължаваме с амбициозната програма за града. Работим по 10 ключови обекта през 2017 г. Започва и поетапно пускане на стесненията в центъра, които трябваше да организираме около изграждането на метрото.“ Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Фандъкова

Тя посочи още, че има график за превръщането на ул. „Граф Игнатиев“ в пешеходна зона. „Ще започне най-напред „Софийска вода“ с реконструкция на канализацията, постепенно ще разширим пешеходните зони в София. Проектът е готов, съгласуван“, обясни Фандъкова.

София снимка: wikipedia

Дали ще има асфалт, павета или смесена настилка по бул „Дондуков“, Фандукова каза, че ключово ще бъде решението на Министерството на културата. От думите й стана ясно още, че предстои ремонт на площада пред НДК, тъй като няма хидроизолация.

София

„Имаме амбиция да подменим асфалтовата настилка по бул „България“, във връзка с председателството на Съвета на Европейския съюз“, уточни още кметът на столицата. По думите й без помощ за финансирането от държавата, амбициозният ремонт няма как да се случи.

София ларго

„Още през лятото ще премахнем спорния паметник пред НДК. Там нямаме паметник, ценните неща ще запазим в музеи, но там роля ще има и Министерството на културата“, посочи още тя.


Leave A Reply