„Съвременна Европа има своите предизвикателства. Национализмът и популизмът, родиха фалшивите новини, които имат за цел да повлияят върху нагласата на гражданите. За запазване на стабилността в Европа важна роля има трансконтиненталното сътрудничество и партньорството между Европейския съюз и Съединените щати“. Това заяви председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на работна среща на тема „Сигурност“, в която участваха американският конгресмен Робърт Адерхолд, експертът по Балканите д-р Стив Майер, съветникът по регионална политика на президентът на Сърбия Владимир Божович, народният представител и член на Парламентарните комисии по вътрешна политика и отбрана Пламен Нунев, политици, експерти по сигурността от България, Балканите, Европа и САЩ. Това съобщават от прессцентъра на ГЕРБ.8

Дискусията бе в рамките на Балканската молитвена закуска, която се проведе в Пловдив. Над 180 участници от 31 страни от четири континента си дадоха среща в града под тепетата, за да отправят своите послания за мир, благоденствие и просперитет на хората по света. Близо 90 бяха гостите от страните от Западните Балкани.

14

Цветан Цветанов посочи, че добрата перспектива за страните от този регион е членство в Европейския съюз и като пример посочи положителните промени в България и Румъния през 10-те години като част от ЕС. Той анонсира, че през юни в Рига предстои среща на представители на националните парламенти на европейските страни и на Конгреса на САЩ.

28

„Заедно сме по-силни, отколкото всеки един поотделно. Заедно можем да преодоляваме трудностите, да противодействаме на тези, които искат да ни противопоставят, за да бъдем разделени. Нека работим така, че да живеем в един по-сигурен и по-добър свят“, заяви по-рано в приветствието си към участниците Цветан Цветанов и допълни: „България и Пловдив са модел на етническа толерантност, те са символ на това как можем заедно да живеем в разбирателство и взаимоуважение“.

 

 


Leave A Reply