“Наредбата за наркотичните вещества, която сигурно е от 70-те години, е готова. Пратена е до Прокуратурата. До петък ще има становище. В 15 дневен срок се надявам да направим тези поправки в закона.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов в Пловдив. “Сега в закона пише, че кръвните проби на шофьорите се взимат от лекар, а всички знаем, че това го правят медицинските сестри, което е основание да падат в съда и то не по вина на магистратите“, разясни Борисов.

2905_PM-Plovdiv

Относно фондът с изграждането на контролни камери по пътищата, Борисов отговори, че “фондът вече е заминал“ и допълни, че е дал десетдневен срок за тяхното сертифициране. Министър-председателя изрази недоумение по въпроса защо са били допуснати подобни пропуски във времето и ги окачестви като глупост. Той даде пример с указателните табели, които предупреждават водачите за наличието на камери:

“Като ги видят шофьорите, намаляват, а след това газ. Защо трябва да има табела? Нали целта е през целия маршрут да се спазват знаците. По-добре е цялото общество да поведем битка с този проблем, защото гинем всички“, коментира Борисов.

Премиерът увери, че в сряда на редовното правителствено заседание ще бъде прието постановление, което да регламентира финансирането на европейската столица на културата Пловдив.

2905_PM-Plovdiv05

Той изрази своите благодарности на президента на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър след работната среща за това, че се отделят средства за културно-историческото богатство на Пловдив.


Leave A Reply