Голяма част от исканията на превозвачите и шофьорите, които участваха днес в обявения от Съюза на транспортните работници протест на ГКПП “Кулата“, са удовлетворени от предприетите мерки и действия от страна на отговорните държавни институции за избягване на задръстванията на товарни автомобили и облекчаване на трафика в района на пункта. В момента трафикът е нормален и няма чакащи тежкотоварни автомобили. Това съобщи заместник-председателят на Съюза на транспортните работници Александър Стамболийски след състоялите се днес разговори, предаде БНР.

ГКПП ''Кулата''

“Поставените от нас искания са изпълнени с изключение на тези, за които се изисква техническо време за изпълнение. Три трасета и трите кантара за товарни автомобили на българския пункт ще работят денонощно и трафикът няма да бъде спиран непосредствено пред тях. Ще наблюдаваме и ще информираме чрез медиите какво се случва, за да има прозрачност на действията и от наша страна, и от страна на институциите“, коментира Стамболийски.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

След срещата става ясно, че са дадени разпореждания на служителите на пункта как да се работи, за да се избегнат бъдещи струпвания на камиони. Единствено гръцките власти са помолили за няколко дни време, за да бъдат подготвени нови трасета и на пункта “Промахон“ да се заработи на пълни обороти след 10 юни.

Кулата, ГКПП

В разговорите днес е договорено да бъде създаден оперативен дежурен център за поддържане на постоянна комуникация и бърза реакция при евентуални проблеми и нарушения. Стамболийски обяви, че при това положение протестът днес няма причина да продължава, но протестната готовност остава и ще се реагира отново, в случай че договорените мерки и действия не бъдат изпълнени.


Leave A Reply