„Останах разочарована от липсата на коментари за вътршените проблеми, защото освен външни заплахи за националната сигурност, има и вътрешни такива. Това са контрабанда, влошаването на здравеопазването, влошаването на образованието, неграметността, битовата престъпност, демографска криза“, това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след приключването на днешния Консултативен съвет по национална сигурност.

„За мое съжаление днес нито един министър не сподели нищо по тези въпроси. Поставих тези въпроси вътре и получих уверението на президента румен Радев, че на следващия КСНС ще разговаряме по тези въпроси. Абсолютно всички министри и началници на служби бяха единодушни по един въпрос – недостигът на квалифицирани кадри и ниските заплати. Не вярвам, че правителството ще се прави с този проблем. Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че в МВР няма да има промени до края на 2017 година“, разкри Нинова.КСНС

„Разбира се, че ще подкрепим мерки срещу „войната по пътищата“, но ще настояваме да се коментира и темата за качеството на строителството на пътища. Стенограмата за КТБ ще бъде разсекретена, защото за нея няма гриф „Строго секретно“, както на днешната стенограма. Не съм запозната със стенограмата, но е абсурдно да се твърди, че тя може да бъде подправена“, завърши Нинова.

„Стратегията за национална сигурност трябва да бъде актуализирана. Това решихме днес. Тя трябва да бъде подготвена от Министерски съвет и внесена в Народното събрание, където да я обсъдим“, заяви лидера на БСП.

 


Leave A Reply