БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев и заяви, че внася подписка за оставката в парламента. Това стана ясно от думите на лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание. Според нея парламентът не работи вече шеста седмица. „Ако съм необходимия виновник, съм готов да поема тази отговорност, за да може спокойно да функционират държавните институции, ако някой е преценил, че аз съм проблема“, заяви в отговор Димитър Главчев.

Корнелия Нинова
По думите на Нинова това е така, защото правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма. „В същото време законите, които ние внасяме не се гледат нито в комисии, нито в зала. По това време ПП ГЕРБ чете декларации пълни с омраза и конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ“, изтъкна Нинова. По думите й те лицемерно искат национално съгласие, но умишлено прокарват разделителни линии. „Законопроектите са разпределени по комисии веднага щом са пуснати, БСП да си направят справка в комисиите защо не се разглеждат“, обясни председателят на НС.

Главчев„Това е отношение не само към БСП и коалиция „БСП за България“, това е отношение към един милион българи, които ние представляваме. Председателят на парламента би трябвало да е пръв между равни“, смятат от БСП.

5243056
Нинова добави още, че Главчев не изпълнява правилника на Народното събрание и не наказва народните представители, че отправят заплахи, думи, които увреждат доброто име и непристойно поведение.

 


Leave A Reply