„По време на парламентарния контрол миналия петък, от трибуната на Народното събрание, народният представител Антон Кутев прочете безпрецедентна по своето безочие Декларация от името на Българската социалистическа партия. От преливащият със злоба и откровен цинизъм текст на цяла България стана ясно, че нереформираната столетница още не се е отърсила от кошмара на изборната загуба.“ Това се казва в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от депутата от ПП ГЕРБ Спас Гърневски. По думите му БСП още не е преглътнала „поредната политическа плесница, с която избирателите отново я приземиха“. Произнесените думи са в отговор на декларация, прочетена миналия петък от левия депутат Антон Кутев.

ГЕРБ, Бойко Борисов

„Да, г-н Кутев, след 45 години комунистическа диктатура и 27 години лицемерен преход, българският народ и особено младите поколения са наясно че основните белези, основните характеристики, с които партията Ви се отличава през всичките години на своето съществуване са арогантността, наглостта, демагогията, двуличието, грабителството, а най – безспорните й качества са кръвта и насилието“, се казва в декларацията.

Нинова БСП

От думите на Спас Гърневски става ясно още, че сега властта се получава не служебно според член първи от Конституцията, а след Вота на народа, регистриран с броя на бюлетините в урните. „Крайно време е да осъзнаем, че политическите битки за идеи и философия на управлението би трябвало да приключат с обявяване на победителя в изборите“, призовава той.

Антон Кутев

Антон Кутев

„Страната ни е изправена пред сериозни изпитания, които биха били преодолени с обединените усилия и воля на цялата политическа система – от централната до местната власт. Тук въобще не става въпрос за широка коалиция или колаборации между идеологически несъвместими партии, макар че в най-развитите демокрации, особено пред национални изпитания го правят“, изтъкна още Гърневски от парламентарната трибуна.

Корнелия Нинова

Депутатът от ГЕРБ се обърна към лидерът на БСП Корнелия Нинова с думите: „Между впрочем, всички партии назоваваха общоизвестните проблеми на страната и във вътрешен и във външен аспект, но доверието за трети път в последните осем години да води страната в дните на изпитания отново получи министър-председателя Бойко Борисов и водената от него политическа партия ГЕРБ. Знаете ли защо г-жо Нинова? Защото, освен безспорните си лидерски качества, в тези осем години той се утвърди и като истински държавник. Защото, докато яздехте черния жребец на мегдана и се вживявахте в ролята на Жана Д,арк с победно копие в ръка, докато плашехте народа ни че ще му бъдете следващият премиер, Бойко Борисов заяви: „Радвам се че най- после и социалистите разбраха, че България има наследени от доста десетилетия тежки проблеми, за които ние не носим никаква вина“.“


Leave A Reply