„В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните интереси и със сигурността на страната. Имаме вече достатъчно съмнения, от изводите, които сме направили от открити източници – от медиите, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители.“

5578547

Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по време на пресконференция.


По думите му това е станало в период, в който още е нямало окончателно решение на служебното правителство.

„Искаме да проверим с парламентарните механизми, как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно“, коментира Цветанов.

5578551

Според него трябва да се покаже истината, за да се гарантира прозрачността. По думите му ГЕРБ ще търси имало ли е оказан натиск и защо беше декласиран един от участниците.

Междувременно председателят на парламентарната Комисия по отбрана ген. Константин Попов коментира, че ще бъде предложена да се създаде временна комисия, която да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет. По думите му не трябва да се губи време за отговор на въпроси, когато този парламент ще ратифицира конкретният договор.

 

Ген. Попов подчерта, че всички парламентарни групи трябва да са наясно за какво ще се харчат средствата и ако това не се направи, то Народното събрание може да бъде обвинено, че стои настрани от процесите.


Leave A Reply