Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща със заместник-председателя на Европейската комисия за еврото, социалния диалог и финансовата стабилност Валдис Домбровскис. Двамата разговаряха в рамките на 25-тата Среща на върха на председателите на парламентарните групи от ЕНП в националните парламенти на ЕС и Европейския парламент в Брюксел.

цветан цветанов, преговори (2)

По време на разговора Цветанов запозна Домбровскис с подробности от срещата на българския премиер Бойко Борисов с финансовия министър на Германия Волфганг Шойбле, както и с разговорите му с френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел. Еврокомисарят поздрави българското правителство и премиера Борисов за решителните действия по присъединяването на страната ни към Еврозоната.

euro евро пари 2 евро

Домровскис отново подчерта подкрепата на Европейската комисия за България, която изрази и по време на посещението в София преди десетина дни. Освен това еврокомисарят заяви, че решението за приемане на България е в ръцете на Европейската централна банка и държавите-членки и затова срещите от българската страна с различните министри са от изключително значение.


Leave A Reply