През почивните дни започнаха масирани проверки на територията на к. к. „Слънчев бряг“ с цел да се осигури спокойствието на туристите. Проверките обхващат движещите се в курорта превозни средства и атракционни дейности и търговия, посочват от пресцентъра на МС.

На съвещание с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и ръководството на МВР, по предложение на вицепремиера Симеонов беше взето решение за засилване на присъствието на контролните органи в курорта, като бъдат изпратени допълнително пет екипа на КАТ.

Валери Симеонов и Валентин Радев снимка: БГНЕС

Валери Симеонов и Валентин Радев
снимка: БГНЕС

Междувременно КАТ-Бургас отчитат стотици нарушения по транспортните средства само за последните 48 часа. Установени са и стотици нарушения по отношение на нерегламентирани подвижни атракциони, електрически триколки и колички.

Другите констатирани нарушения са свързани с блокирани от търговски обекти тротоари. Това принуждава туристите да се придвижват по алсфалтираните алеи, което създава риск за пътни инциденти.

Неспазването на нормативно установените правила създава хаос в „Слънчев бряг“ и невъзможност за нормална почивка на курортистите, а това влошава възможностите на Черноморието да привлича по-платежоспособни туристи, смята вицепремиерът Симеонов и настоява да бъде извършена проверка на фирмите, при които са констатирани нарушения.

Цялостните инспекции ще продължат с по-висока интензивност през настоящата седмица, тъй като започва функционирането на координационните центрове във Варна и Бургас. Тяхното създаване беше договорено в началото на месеца на работна среща на вицепремиера и представители на държавни институции, като целта е да се гарантира спокойствието на туристите.


Leave A Reply