Синдикат „Огнеборец“ към КНСБ настоява за ръст на работните заплати с поне 10 на сто от 2018 г. без да се отказва и от досегашното си искане за увеличение на възнагражденията в системата със задна дата. Това гласи писмо на синдиката, изпратено до премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Огнеборците настояват и за промяна на нормативната наредба, с която се осигуряват лични предпазни средства за пожарникари и спасители, и закупуване на необходимото оборудване.

poj

От синдиката искат и допълнителен щат, с който да се спазят изискванията за минимален брой служители в екип.

Огнеборците искат и безплатно пътуване на служителите в МВР със статут по Закона за държавния служител, както и промени в правилника за почивното дело в МВР.

пожарникари

Сред спешните проблеми за решаване са обезпечаването на служителите с униформи, прецизиране на текстовете, определящи служителите на длъжности, които изпълняват специфични служебни дейности.

Синдикат „Огнеборец“ вече поиска увеличаване на основните възнаграждения на служителите в МВР, считано от 1 февруари 2017 г.

poj23

Синдикатът настоява и за уреждане на статута на служителите в денонощната национална система 112 и осигуряване на допълнителен платен годишен отпуск на държавните служители по Закона за държавния служител, които работят на смени.

През последните години в Министерството на вътрешните работи текат постоянни частични и недостатъчно обмислени „реформи“ и същевременно липсва ясно виждане за дългосрочна стратегия за промени, пише в писмото на пожарникарите до вътрешния министър.

Синдикатът предупреждава, че има готовност за протести, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

 

 

 

 


Leave A Reply