„Икономическа полиция“ е в състояние на пълно заспиване и затишие. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на Национално съвещание на ръководството на МВР.

Цацаров

„По отношение на националните служби – отчитаме добро взаимодействие с ГДБОП. Има подобрен диалог със специализираната прокуратура. По отношение на Национална полиция бих казал същото, с едно изключение. „Икономическа полиция“ е в състояние на пълно заспиване и затишие. От предадения ни списък се оказа, че има над 50 дублирания. Трудно можем да бъдем излъгани. Работата на „Икономическа полиция“ е в пълна летаргия“, изтъкна главният прокурор.

снимка: Архив МВР

снимка: Архив МВР

По думите му работата на Областните дирекции на МВР може да бъде разделена на две групи. „Едната е работещи и другата – тихи дирекции. Това състояние е такова, каквото е и в териториалните дирекции на ДАНС, и в териториалните прокуратури“, коментира още Цацаров. Той даде за пример градовете Бургас, София и Пловдив, където се работи добре.

снимка: архив МВР

снимка: архив МВР

Според Цацаров на първо място основен приоритет е противодействието на корупцията. „Задача номер две е противодействието на контрабандата“, посочи той. Главният прокурор призова академията на МВР да въведе задължително обучение на новоназначените разследващи полицаи в продължение на 3 месеца.


Leave A Reply