Европейската перспектива пред Западните Балкани и приоритетите на българското председателство на ЕС – това бяха основните, които председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов коментира в Брюксел.

Cvetanov_Makalistar

По време на работна среща със заместник-председателя на ЕНП и председател на Комисията по външни работи в Европейския парламент Дейвид Макалистър двамата обсъдиха и отражението на политическите процеси в България върху ситуацията на Балканите.

Cvetanov_Shnaider

Дебатите за бъдещето на Европа трябва да се водят в непрекъснат диалог с всички европейски граждани. Целта е дебатите да не останат в коридорите на институциите в Брюксел, а да ангажират всеки един човек в ЕС като се водят както на национално, така и на регионално ниво. Около този извод се обединиха Цветанов и председателят на Групата на ЕНП в Комитета на регионите Михаел Шнайдер. Михаел Шнайдер подчерта, че за да се проведе реален диалог с гражданите, европейските политики трябва да се обясняват разбираемо за хората. Цветан Цветанов от своя страна подчерта, че това е основна задача на ГЕРБ. Той бе категоричен, че управляващата партия се справя успешно с превода на европейските послания на разбираем за гражданите език.

 


Leave A Reply