“След изключително важна среща, която проведохме днес с премиера Бойко Борисов, съм спокоен и удовлетворен, че българската култура победи и му благодаря, че доказа на всички ни, че това може да се случи.“ Това написа в социалната мрежа “Фейсбук“ изпълнителният директор на “Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД Мирослав Боршош.


“Вярвам, че държава, която се вслушва в гласа на своята интелигенция, има достойно бъдеще. НДК е символ на волята за промяна, на видимите резултати, доказателство за принадлежността ни към споделените европейски ценности“, посочва в публикацията Боршош. Той благодари за оказаната му подкрепа – “Благодаря на всички за подкрепата! Тя удвоява силите, с които ще продължа да работя в посоката, която познавате!“, става ясно от статуса.

Бойко Борисов

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош, който бе възстановен своят пост. На срещата е била обсъдена работата на ръководството на НДК и бяха изчистени противоречията относно начина на управление на държавното дружество. Борисов ще внесе за разглеждане на утрешното заседание на Министерския съвет проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „НДК – Конгресен център София” ЕАД.


Leave A Reply