Великобритания ще подкрепи евентуални удари на САЩ по правителствените войски на Сирия, ако правителството на президента Башар Асад използва химически оръжия. Това заяви днес в ефира на Би Би Си министърът на отбраната на Обединеното кралство Майкъл Фалън, предаде ТАСС, цитирани от БТА.

Той нарече „оправдани“ действията на САЩ през април, когато въздушна база на сирийските правителствени сили бе обстреляна с американски крилати ракети. „Ако американците предприемат подобни действия, ние ще ги подкрепим“, увери Фалън, без да уточни дали кралството е готово да предостави на САЩ пряка военна подкрепа.сирия сащ

Белият дом обяви снощи, че сирийското правителство, изглежда, се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие, и предупреди Башар Асад, че той и неговите военни ще платят скъпо, ако го сторят.
Говорителят на Белия дом Шон Спайсър каза, че засечените от САЩ действия са сходни с тези преди нападението с химическо оръжие на 4 април, в което бяха убити 70 души в територия, контролирана от бунтовниците. Сирия отрече да е използвала бойни отровни вещества.

 


Leave A Reply