“Само от БСП има входирано искане за право на ползване за срок от десет години на паметника на Бузлуджа.“ Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след своето участие в заседанието на Комитета за наблюдение на Оперативна програма “Региони в растеж“.

снимка: Мария Милкова

снимка: Мария Милкова

“Ще се прецени кой е най-добрият вариант за опазването на паметника“, обясни министърът, като добави, че решението не се взима нито само от него, нито от депутатите от Стара Загора, нито от кмета на Казанлък, а от Министерски съвет. Нанков посочи от своя страна, че през годините държавата не е успяла да осигури ресурс за реставрация на паметника и изрази мнение, че е скептичен за възможността занапред държавата да се ангажира с реставрацията му.

БСП Позитано

По време на заседанието на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“ Нанков съобщи, че ще бъде важно решението на комитета, ако такова се вземе, с което ще стане възможно наддоговарянето на десет на сто на бюджета на програмата. “Това решение ще ни даде възможност да се реализират проекти, селектирани и подготвени от общините, и ще бъде един от приносите за успешното изпълнение на проектите и на програмата“, заяви министърът на регионалното развитие.


Leave A Reply