„На проведения Консултативен съвет по национална сигурност при Вас, на 30 май 2017 година, беше взето решение изпълнителната власт да предложи до 20 юни 2017 година „Интегрирано развитие на сектор „Сигурност“ и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите пет години“. Срокът изтече. Моля да ни информирате – изпълнило ли е правителството това решение, което по време на КСНС беше подкрепено от премиера Борисов и предоставени ли са Ви предложенията.“

Корнелия Нинова снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова
снимка: БГНЕС

За това призовава лидерът на БСП Корнелия Нинова в писмо до държавния глава Румен Радев, съобщиха от пресцентъра на партията.

бойко-борисов-румен-радев-връчване-мандат

бойко-борисов-румен-радев-връчване-мандат

„По време на КСНС, зададох въпроси на министър-председателя и министрите от кабинета. В резултат на отговорите, изразих мнение, че поетите ангажименти няма да бъдат спазени. По искане на Парламентарната група на „БСП за България” в Народното събрание предстои обсъждане на приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. До този момент, правителството на Бойко Борисов не е предложило такива в Парламента. Ние смятаме, че един от тях трябва да е национална сигурност. Във връзка с този дебат, моля, да ни информирате – постъпил ли е при Вас Доклад от правителството в изпълнение на решението на КСНС“, допълва още Нинова.


Leave A Reply