На 28 и 29 юни 2017 г. президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Румъния.

В Букурещ държавният глава ще проведе среща „на четири очи“ с румънския си колега Клаус Йоханис, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете страни.

По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени перспективите за задълбочаване на двустранните отношения между България и Румъния, икономическия и културен обмен, отношенията в областта на отбраната, сигурността и енергетиката, въпроси от дневния ред на ЕС, регионалното сътрудничество на Балканите. В рамките на посещението си президентът Радев ще проведе срещи с председателя на Сената Калин Попеску-Таричану и с председателя на Камарата на депутатите Ливиу Драгня.

15638756_303
Българският държавен глава ще положи венец на Паметника на Незнайния воин и цветя на паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Букурещ.

В сградата на българското посолство в румънската столица, президентът Румен Радев ще разговаря с наши сънародници, живеещи в Румъния.

На 29 юни двамата държавни глави ще открият българо–румънски бизнес форум, който ще се проведе в румънската търговско-промишлена палата.


Leave A Reply