Автошколи от цялата страна се събраха на национална среща под надслов “Ние не сме корумпирани”.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Автоинструктурите протестират на паркинга на търговския комплекс на бул. „Ботевградско шосе“ със заканата, че ако не настъпят промени имат готовност за още демонстрации.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Те настояват за диалог с Министерството на транспорта във връзка с промените при провеждането на изпитите за шофьорска книжка, съобщават организаторите на протеста.Исканията им са за разделение между разрешителната, контролната и изпитната дейност.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Една от промените, които подготвя Министерството на транспорта, е колите за изпитния за шофьорите ден да се осигуряват от ведомството. Според инструкторите новият за курсиста автомобил в момента на изпита ще увеличи стреса и няма да доведе до положителни резултати.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От Министерството пък обясняват, че бъдещите водачи би трябвало да могат да се справят с превозни средства от цялата категория, за която важи шофьорската им книжка. Все още не е ясно какви, колко и с на каква цена автомобили ще трябва да закупи ведомството.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Част от автоинструкторите недоволстват от промените и твърдят, че не е воден диалог с тях преди да бъдат подготвени. Има и такива обаче, които одобряват промените на транспортното министерство.


В Сутрешния блок на ТВ Европа обаче председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов обяви, че не разбира защо неговите колеги недоволстват от подготвените промени. По думите му именно Красимир Георгиев, който обвинява министерството в липса на дилог, е участвал в срещите с експерти на транспортното ведомство, на които се е търсил вариант за справяне с проблемите в бранша.


Leave A Reply