Общо 64 на сто от белгийците са за прекратяване на имиграцията от мюсюлмански държави. Това показват данните от изследване, извършено от британския Кралски институт за международни отношения (Чатъм хаус) и представено в местни медии, цитирани от БТА.

Над половината белгийци са се изказали срещу бежанците и търсещите убежище, като в процентно съотношение броят им е по-висок от унгарците, които са на това мнение.

Също над половината белгийци подкрепят смъртното наказание – становище, което е в сходна степен споделено от гражданите на Великобритания, Франция, Унгария и Полша.брюксел атентати

58 на сто, участвали в международно проучване на обществените нагласи, са се обявили против ЕС. Отбелязва се, че гражданите на Белгия наред с жителите на Гърция и на Франция са сред най-зле настроените към ЕС.

Сред белгийците, които не харесват ЕС, 35 на сто изпитват отвращение, нервност, тревога, песимизъм (48 на сто). Уточнява се, че дори мненията във Великобритания насред процеса по напускане на ЕС не са толкова отрицателни.

 

 


Leave A Reply