“Президентът Радев е в ярък конфликт на интереси. Той е обграден от хора, които го водят към недобра ситуация.“ Това заяви бившият министър на отбраната от служебното правителство на Ренета Инджова Бойко Ноев в студиото на бТВ.

Румен Радев

снимка: БГНЕС

“Преди една година отбелязах, че начинът, по който е замислена модернизацията на армията, е порочен и ще се стигне до скандали. Така и става. „Грипен“, който е избрала комисията, е спрян от производство. Шведите ни чакат да видят какво ще решим и приключват с този самолет. Румен Радев категорично заявяваше, че трябва да се закупят чисто нови самолети. Съмненията идват от факта, че поискахме нови самолети само от шведите. От португалци и американци искаме преоборудвани изтребители. Това е нечестно“, посочи дипломатът.

Самолет „Грипен”

Самолет „Грипен”

Ноев добави, че е редно от всички да се искат нови летателни апарати и чак тогава да бъде преценявани качествата и способностите – “От всички трябва да се искат нови самолети и тогава да се преценяват качествата. Изборът е порочен. Всички сделки за „Грипен“ са свързани с корупционни скандали. Аз не лобирам за никой самолет, но от Ф-16 са произведени повече от 4000 изтребителя, а от „Грипен“ са произведени 250“, каза бившият военен министър.

 


Leave A Reply