Тъй като има основателни съмнения за корупция внасяме анкетна комисия в парламента, която да се занимае със случая с НДК. Пускаме и сигнал до главния прокурор да сезираме проверка. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на групата по повод отстраняването на директора на НДК Мирослав Боршош и връщането му на поста отново от премиера Бойко Борисов.

Нинова, БСП

„Ако вие не искате, ние се обявяваме за борба с корупцията и паралелната държава и искаме истината“, категорична беше Нинова. „От вчера заглавията във всички вестници са – скандал в управлението. Вицепремиер обвинява директор на НДК, премиер го връща и отнема на вицепремиера част от ресора му за Председателството – какво се случва и какво става в държавата“, попита лидерът на БСП.

НДК

„И двамата в спора казват, че председателството е пред провал, очевидно няма да се справите с този проблем, ще трябва да ви помагаме, но времето доказва, че сме били прави, когато се съгласихме Деница Златева да не участва в това“, посочи още Нинова. „Когато изразихме позиция, че ще използвате и председателството за користните си цели и ще сложите представител на БСП като параван да ви изтрие ръцете от кражби и далавери“, допълни тя.


Leave A Reply