Директно им отговорих, че сега не може да стане, няма как. Това каза на брифинг министърът на външните работи Валентин Радев във връзка със срещата между синдикатите и представители на МВР.

Двете страни не са постигнали споразумение относно увеличението на заплатите в системата. Министърът е категоричен, че в момента няма такава възможност.

Валентин Радев

„Говорихме си и за дрехите, и за заплатите, и за протестите. Поисках и потвърдих желанието ни за диалогичност. Всички сме от едната страна, от другата страна са лошите. Те са пък хората, които най-добре познават системата, така че в диалог да се опитаме да постигнем това, което направихме веднага, като дрехите“, посочи Радев.

Протест ще има на 5 юли. Това заявиха по-рано синдикатите на служителите в МВР след среща с вътрешния министър Валентин Радев. Причината – не е постигната договорка за увеличение на заплатите им.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

„Министър Радев заяви, че ако зависи от него, веднага би ги вдигнал, но не зависи. Започнало е решаването на проблема с липсващите униформи“, заяви председателят на СФСМВР Валентин Попов, предаде Нова телевизия. Въпреки това от синдикатите в МВР обясниха, че остават отворени за преговори с ръководството на министерството.

„Всички сме съгласни, че заплащането и мотивацията на всички, които са на терен не достатъчно, тъй като не намираме достатъчно кандидати. Когато пък обявяваме конкурс, тези, които се явяват не са достатъчно качествени, за да покрият критериите“, категорични са пък от ръководството на МВР.


Leave A Reply