“В община Асеновград ще има засилено полицейско присъствие, докато не се гарантира сигурността на всички етноси.“ Това каза в Асеновград вицепремиерът Валери Симеонов, цитиран от БТА. По време на срещата с граждани той обясни, че ще се пристъпи към описване на всички постройки в ромската махала в града, като по отношение на незаконните ще има процедура за събарянето им.

Асеновград, БГНЕС, протест

снимка: БГНЕС

Срещата на Симеонов с кмета на града д-р Емил Караиванов и недоволните жители на града бе по повод протестите в сряда вечер срещу представители на ромската махала, които нанесоха побой и отправиха заплахи срещу състезатели по кану-каяк и гребане от местния клуб “Асеновец“.

Асеновград, протест, БГНЕС

снимка: БГНЕС

“В рамките на това управление има и ще продължава да има по-различен подход към междуетническите проблеми. Това, че сме тук, не е случайно. Още сутринта се разбрахме, обединихме се и централната и местна власт и сме тук. Издирвателните действия продължават и ако се установят още съпричастни лица, те също ще бъдат задържани, без компромиси и чадъри. Аз съм на ваша страна и не само аз“, увери Валери Симеонов.


Leave A Reply