„Държавата трябва да помага повече на общини като Павликени, които полагат неимоверни усилия за съхраняването и развиването на своето културно-историческо наследство“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе на посещение в Павликени по повод 74-годишнината от обявяването му за град.

Вицепрезидентът припомни, че Павликени не е просто едно малко населено място или само важен железопътен център, а град с почти двухилядолетна история. „Най-голямото богатство на Павликени са хората и днешното присъствие на всички институции е доказателство, че държавата започва да подкрепя малките общини, за да се развива инфраструктурата, да има работа и перспектива за младите”, посочи Илияна Йотова.

IMG_2587

Вицепрезидентът поздрави почетните граждани на Павликени – учители, писатели, самодейци, дарители. Илияна Йотова специално се обърна към Павлина Николова, която има над 30 години стаж като начален учител и благодари за това, че е научила поколения българчета на четмо и писмо, и да обичат България.

IMG_2455

Вицепрезидентът приветства и усилията на общинското ръководство, които през последните години са възродили привлекателния вид на Античния керамичен център, за да бъде той достояние на български и чуждестранни гости. Нека да покажем на Европа и света богатството на древната ни култура, призова Илияна Йотова.

Вицепрезидентът и гостите на тържеството разгледаха фотоизложба, посветена на годишнината от обявяването на Павликени за град в НЧ „Братство-1884”.


Leave A Reply