Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с извънредния и пълномощен посланик на Азербайджан у нас Н.Пр. Наргиз Гурбанова. Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения в спорта и развитието на младежки политики между двете страни. Между България и Азербайджан има подписано споразумение за сътрудничество в тези сфери, което е в сила от 2011 година.

ID__0137

Н.Пр. Наргиз Гурбанова отправи покана към министър Кралев и представители на Национална спортна академия „Васил Левски“ за посещение в Азербайджан с цел да бъде обменен опит между българската и азербайджанската спортни академии. По думите на посланика българският опит в обучението на спортни кадри е особено ценен за новосъздадената спортна академия в страната й.

Министър Кралев и Н.Пр. Гурбанова обсъдиха и възможностите за провеждане на стаж на преподаватели от Азербайджан в българската спортна академия. Възможни са и стратегически партньорства между двете държави в сферата на спорта и младежта по различни проекти на Европейския съюз, стана ясно на срещата.


Leave A Reply