В изпратена позиция до медиите Мирослав Боршош съобщава, че се оттегля от поста на изпълнителен директор на а „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД. В съобщението той отбелязва, че в последните дни сме свидетели на безпрецедентна атака срещу най-голямата културна институция в страната – НДК.

снимка: НДК

снимка: НДК

Публикуваме позицията на Мирослав Боршош без редакторска намеса.

В последните дни сме свидетели на безпрецедентна атака срещу НДК – най-голямата културна институция в страната, обяснява той мотивите си. Това е саботираща акция не само към Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС. Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България.

Благодаря още веднъж на премиера Бойко Борисов, че ме възстанови на поста, за доверието и за това, че направи възможно гласът на хората да бъде чут и по-силен. Благодаря на всички, свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока.

Благодаря на екипа си в НДК, без който нищо от направеното до момента, нямаше да е възможно. Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата. Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента. Вярвам и в огромната промяна на НДК, която постигнахме заедно и се гордея с нея. Сега предстои да докажа, че тя е извършена по правилния начин и трябва да продължи


Leave A Reply