Министър-председателят Бойко Борисов ще участва утре, 30 юни, в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Това съобщават от пресцентъра на МС. Заключителните срещи на Хърватското председателство на ПСЮИЕ ще се проведат в Дубровник.

Борисов

Хърватия пое ротационното председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа на 1 юли 2016 г. от България за период от една година. Следващият председател на ПСЮИЕ е Словения.

Премиерът Борисов пристига в Дубровник днес за официалното откриване на паметна плоча на Дубровнишката грамота на цар Иван Асен II. Паметникът е символ на историческите връзки между България и Хърватия и на почит към нашите предци.

Захариева

При посещението си министър-председателят ще бъде придружаван от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова.

Лиляна Павлова Снимка: БГНЕС

На 1 юли в Страсбург премиерът Бойко Борисов ще присъства на възпоменателната церемония по повод кончината на бившия канцлер на Германия Хелмут Кол.


Leave A Reply