Три автобуса с фенове на „Ботев” (Пловдив), пътуващи за Албания, през територията на Република Македония, са спрели към 3 ч. през нощта за почивка на магистралата Скопие-Тирана на определени за това места. Четирима от феновете със спрей са изрисували графити върху сградите за почивка. Полицията твърди, че разполага с видеозапис, предаде „Фокус“.

При молба от органите на реда да бъдат санкционирани за хулиганската си постъпка, българските граждани отказват. На четиримата фенове ще бъде съставен административно наказателен акт. Докато не платят глобите, четиримата български граждани няма да бъдат освободени да продължат пътуването си. В момента останалите пътуващи в автобусите са солидарни с тези фенове и остават на място.
„Ботев” (Пловдив) гостува на Партизани (Тирана) днес от 18 ч. българско време в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

Българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете. Консулът Венцислав Цветанов от Посолството на Република България в Република Македония пристигна спешно в полицейското управление на град Крива паланка, където всеки момент ще бъдат докарани три автобуса с футболни фенове на „Ботев” (Пловдив). Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Междувременно стана ясно, че три български автобуса с фенове на „Ботев“ (Пловдив) са спрени от македонската полиция при Крива паланка заради български знамена.


Leave A Reply