До началото на следващата година ще бъдат задействани необходимите процедури, за да започнат строителните дейности за доизграждането на автомагистрала „Хемус“. Това каза председателят на Парламентарнта група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на Националната дискусия „Магистрала „Хемус” – възраждането на българския Север“, организирана от вестник “24 часа“, която се провежда във Велико Търново.

“Радвам се, че днес заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, с великотърновския кмет и председател на НСОРБ Даниел Панов, с народни представители и представители на местната власт от Северна България, предприемачи и журналисти, имаме възможността да обсъдим детайлите за доизграждането на пътната артерия, за която голяма част от българските граждани мечтаят от години”, заяви Цветанов.

IMG_0954

 

Зам.-председателят на ГЕРБ и министър Нанков обясниха, че Велико Търново и Северна България ще се наредят сред основните транспортни възли у нас.

Цветан Цветанов благодари на вестник „24 часа“ за медийното партньорство, свързано с приоритетите на ГЕРБ през този управленски мандат. “Благодаря също и на всички народни представители от всички парламентарни групи, защото когато се говори за развитието на Северна България не може да се поставя фокус върха само една политическа сила или един управленски мандат. Трябва да се търси диалог и партньорство, както с всички парламентарни групи, така и с кметовете на всички населени места в тези региони”, подчерта той.

IMG_0953

Според Цветанов освен АМ “Хемус” е важна и отсечката Русе – Бяла – Велико Търново – Свиленград. По думите му, развитието на тази инфраструктура ще има икономически ефект, но ще доведе и до по-голяма безопасност и намаляване на концентрацията на пътно-транспортни произшествия. “Всички знаем колко тежки ПТП се случват и колко са неудобствата, както за бизнеса, така и за хората в съответните населени места. От тази гледна точка съм убеден, ако има някаква необходимост от законодателни промени, свързани с оптимизиране на работата на министерството, ще получат подкрепа не само от нашата парламентарна група, но и от всички народни представители от северния район”, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.


Leave A Reply