Премиерът Борисов ще предаде на главния прокурор Сотир Цацаров папката, която е оставена от бившият служебен министър-председател проф. Огнян Герджиков. Това става ясно от публикуваната стенограма на последното редовно заседание на Министерски съвет, съобщава БГНЕС.

Борисов, Герджиков

“В този ред на мисли да ви кажа, че въпросната папка, за която се твърди, че ми е оставена от премиера Герджиков, днес я изпращам надлежно на главния прокурор, защото аз не съм разследващ орган и не ми е работа да се занимавам с това. Ако има нарушения, виновниците да си понесат наказанието. Така че, както ми е оставена, така ще бъде препратена по надлежния служебен ред“, става ясно от думите на Борисов.

Бойко Борисов, Огнян Герджиков, министри

Служебното правителство, оглавявано от проф. Огнян Герджиков изпълни едно от своите обещания и извърши ревизия на управлението на кабинета “Борисов“ 2. Също така бе представен и доклад за извършени нарушения относно обществени поръчки. През месец май, когато застъпи новоизбраното правителство, проф. Герджиков заяви, че е подготвил папка за премиера, в която ще бъдат поместени резултатите от провелата се ревизия.


Leave A Reply