Доста хора ще напуснат София. Сега вече времето е хубаво и хората излизат масово в отпуски. Може би 50-60 хиляди автомобила ще напуснат града. Може и повече. Това съобщи за Агенция „Фокус“ комисар Тенчо Тенев – началник на отдел „Пътна полиция“ към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) за движението на изходите на София в началото на почивните дни.

„Много хора ще пътуват. Имаме готовност, ще имаме екипи, които още от 13.00 часа ще заемат постовете си. На основните изходни артерии на столицата ще имаме екипи, които да следят за безопасността на движението“, посочи комисар Тенев. Според него най-натоварено ще е движението в периода между 16.00 и 20.00 часа. „На „Цариградско шосе“ ще бъде най-интензивен трафикът, отделно магистрала „Люлин“ за Гърция също ще натоварена, „Ботевградско шосе“ също“, съобщи той.

снимка: Thomas Cook

снимка: Thomas Cook

Междувременно катастрофа между два автобуса е станала на пътя Бургас-Созопол, по първоначални данни има трима пострадали. Инцидентът е възникнал в 09.19 часа по пътя Бургас-Созопол в района на спирка „Моряк“, непосредствено преди отбивката за с. Атия. По първоначални данни един автобус застига и удря отзад втори автобус. Отново по първоначални данни има трима пострадали при инцидента. На място са три полицейски екипа, служители от Спешен център и пожарна.

От пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че движението по пътя е ограничено. Обходният маршрут е Крайморие – Маринка – Ново Паничарево – Ясна поляна – Приморско.


Leave A Reply