Районният съд в Асеновград реши да остави в ареста деветимата обвиняеми за побой над гребци от спортен клуб “Асеновец“ в града на 26 юни, предаде агенция “Фокус“. Според съда има събрани достатъчно доказателства, че те са участвали в пререканията на язовир “Четиридесетте извора“, и пред болницата.

Асеновград, Районен съд

снимка: Уикимедия

Съдът смята, че има опасност те да се укрият, или да извършат друго престъпление, ако не бъдат задържани. Според съдия Иван Шейтанов, с категоричност в побоя има и още участници, на които тепърва трябва да бъде установена самоличността. Решението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд. Задържаните лица бяха докарани в съда с маски на лицата по разпореждане на съдията.

5586893

снимка: БГНЕС

По-рано днес съдия Иван Шейтанов отложи за втори път началото на делото за мярка за неотклонение на деветимата роми. Защитникът на трима от тях Красимир Елдъров съобщи, че има пропуски в документите по разследването, като уточни, че страниците по приложените материали не са номерирани и няма опис. На петима от задържаните за побоя над децата ще бъде повдигнато обвинение и за закана за убийство.Тази вечер отново се очаква да има протест.

 


Leave A Reply