Бившият вече директор на НДК Мирослав Боршош е призован да се яви в Столичното следствие в качеството му на обвиняем. Боршош трябва да отиде на 20 юли – четвъртък в Специализираното звено „Антикорупция“ на Софийската градска прокуратура. Това става ясно от статус на Мирослав Боршош в профила му във Фейсбук.

„Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава и опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!”, пише във Фейсбук Боршош.

 

Мирослав Боршош беше освободен от поста си в НДК от министъра на европредседателството Лиляна Павлова. Ден по-късно премиерът Бойко Борисов го върна начело на Националния дворец на културата. След това обаче Боршош сам подаде оставка.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От заседание на специално създадената парламентарна анкетна комисия тази седмица се разбра, че в мандата на служебното правителство на Огнян Герджиков – вицепремиерът Деница Златева е приела отчет на Мирослав Боршош за финансовото състояние на НДК, като нарушения не били установени.


Leave A Reply