Бившият директор на НДК Мирослав Боршош е с повдигнато обвинение за нецелево разходване на отпуснатите 17 млн. лв. предназначени за предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Боршош беше призован на разпит в качеството му на обвиняем. Бившият шеф на НДК е с мярка „Подписка“ и второ обвинение за безстопанственост.

Мирослав Боршош

„Бях привлечен като обвиняем за нецелесъобразно изразходване на средства. Искам да ви кажа, че не се отказвам от всичко, което съм свършил през тези две години. Заставам зад работата си, зад всичко, което сме постигнали и всичко, което сме направили е не само важно и значимо, но и по законен път“. Това заяви самият Мирослав Боршош на излизане от сградата на Окръжна прокуратура – София, след като получи обвинението.

За това, че ще получи обвинение Мирослав Боршош съобщи миналата седмица в профила си във Фейсбук. В него той публикува призовка да се яви на разпит днес.

Мирослав Боршош беше освободен от поста си в НДК от министъра на европредседателството Лиляна Павлова. Ден по-късно премиерът Бойко Борисов го върна начело на Националния дворец на културата. След това обаче Боршош сам подаде оставка.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От първото заседание на специално създадената парламентарна анкетна комисия заради скандала с НДКС се разбра, че в мандата на служебното правителство на Огнян Герджиков – вицепремиерът Деница Златева е приела отчет на Мирослав Боршош за финансовото състояние на НДК, като нарушения не били установени.


Leave A Reply