Ансамбълът ни по художествена гимнастика завърши на четвърто място в многобоя на Световната купа в Казан. Грациите ни заемаха втората позиция след първия уред, но допуснаха грешки в съчетанието с топки и въжета и с оценка от 17.200 се разминаха с медалите. В композицията с 5 обръча Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Теодора Александрова и Мадлен Радуконова записаха 17.700 и с общо 34.900 останаха извън медалите.

Първото място в многобоя зае ансамбълът на Русия със сбор от 37.400, втори е съставът на Италия, а трети този на Япония. В неделя Световната купа продължава с финалите на отделните съчетания. Невяна Владинова пък остана на пето място в многобоя на Световната чалъндж купа в Казан. Катрин Тасева се нареди веднага след нея – на шесто място. Невяна имаше всички шансове да спечели медал, но изпусна бухалка в съботното съчетание, за което получи оценка 15,950 точки. След това изигра лентата си на „Булерия“, за която получи оценка 16,400 точки и с общ сбор 67,450 точки остана на пето място. На лента Владинова отново имаше проблем с фуетето.

Тя се класира на три от четирите финала на отделните уреди, които ще се играят в неделя –на обръч, топка и лента. Катрин Тасева също ще играе на три финала – топка, бухалки и лента. Тасева остана с 65 200 точки. Първа и втора в многобоя са близначките Дина и Арина Аверини, като първата завърши със сбор от 73 950. Бронзът е за Катерина Галкина от Беларус, а четвърта остана представителката на Израел Линой Ашрам.


Leave A Reply