ГЕРБ-София излезе с декларация в подкрепа на съпартиеца си Делян Добрев. „За нас е омерзително, че един добър и достоен човек беше принуден да се оттегли от политиката чрез клевети и откровени манипулации“, се казва в текста. Той е подписан от заместник-председателя на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, областния координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов, депутати, общински съветници, членове и симпатизанти на партията в столицата.

Кандидат Фандъкова за статия

„Не подлагаме под съмнение, че Делян ще спечели съдебните битки за истината, които му предстоят. Не подлагаме под съмнение и неговата невинност. Но за нас е недопустимо да останем безучастни спрямо поредния опит за очерняне на един чист човек от страна на „другарите“ от БСП“, се посочва в съобщението.

Снимка: БГНЕС Делян Добрев

Снимка: БГНЕС
Делян Добрев

От ГЕРБ призоваха Делян Добрев да остане. „Бъди силен и докажи чистотата си с присъствието и действията си, а не с твоето отсъствие! Бъди твърд в борбата срещу злото от ляво, което вече близо век мъчи България! Ние заставаме редом с теб и ще те подкрепяме в твоята битка. Защото истината е една и тя ще излезе наяве“, завършва декларацията.

22154387_1654049837992692_921700981500003148_n

Във Фейсбук е създадена група в подкрепа на подалия оставка депутат Делян Добрев, която вече има стотици последователи. Пълният текст на Декларацията, както и позициите на другите области в страната може да прочетете в официалния сайт на партията.


Leave A Reply