„През ноември БСП ще внесе свой проект за държавен бюджет 2018“, каза днес във Варна лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя допълни, че другият приоритет за формацията до края на тази година ще бъде антикорупционното законодателство.

пари левове 20 лева лев

Предстои разглеждането на проектозаконите на ГЕРБ и БСП, по темата ще се проведе и заседание на консултативния съвет при президента, припомни Нинова. Според нея е невъзможно двата проекта да бъдат обединени в един закон, който да бъде гласуван в парламента, тъй като са налице принципни разминавания.

Държавна сигурност, досиета

„Комисията по досиетата трябва да бъде закрита, защото изчерпа своите функции и ще бъде използвана като инструмент за разделение на обществото, като „бухалка“, особено в ръцете на Антон Тодоров“, допълни Нинова. Тя уточни, че БСП не цели да се крие информация, тъй като предлага архивът на комисията да се прехвърли в институт по историческата памет, до който да има достъп всеки български гражданин.

Нинова

„В ГЕРБ има сериозни разногласия заради разпределянето на власт и пари“, каза още Нинова. Тя не скри, че в БСП също има вътрешни противоречия, но не по такива причини, а по-скоро заради междуличностни конфликти. „Тези в партията, които работят за коалиция с ГЕРБ, трябва да са наясно, че това няма да стане“, посочи Нинова. По думите й подобно обединение е опасно за държавата, тъй като когато лявото и дясното се съберат, изчезва алтернативата, политиката и всичко става статукво за интереси, власт и пари.

ГЕРБ

„В такива случаи избуяват други, опасни формации“, каза още лидерът на БСП. Тя уточни, че към момента не са разглеждани процедури за изключване на тези, които работят за обединение с ГЕРБ.


Leave A Reply