Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че нейното правителство, включително министърът на външните работи Борис Джонсън, подкрепя напълно подхода й към излизането от Европейския съюз, предаде Ройтерс. През последните седмици Джонсън, известен със силната си позиция за излизането от ЕС, изложи редица искания за начина, по който Великобритания да напусне съюза. Те обаче надхвърлят рамките на плановете на Мей.

Борис Джонсън снимка: ЕРА/БГНЕС

Борис Джонсън
снимка: ЕРА/БГНЕС

„Разполагам с кабинет, който е обединен в тази мисия, каквото е управлението“, каза Мей пред Би Би Си, часове преди началото на Годишния конгрес на управляващата Консервативна партия в Манчестър. „Борис Джонсън подкрепя напълно речта от Флоренция и предприетата от нас линия“, заяви тя, споменавайки произнесеното миналия месец от нея в италианския град слово, в което изложи подхода си към излизането на Великобритания от ЕС.

ЕС великобритания знамена

Мей се извини за загубата от Консервативната партия на предсрочните избори на места в парламента. Тя каза, че се е вслушала в посланието от изборите, на които нейната политическа сила загуби парламентарното си мнозинство.

Мей обеща 10 милиарда лири допълнително финансиране за подпомагане на хората при покупка на ново жилище.


Leave A Reply