Седмица след началото на скандалите в Хасково, кметът Добри Беливанов се върна на работа в общината. Пред чакащите го журналисти той заяви, че всеки има право да му иска оставката.

Община Хасково, снимка: bulgaria-online.bg

Община Хасково, снимка: bulgaria-online.bg

„След като работят добре, няма значение кой на кого е роднина“, каза още Беливанов, но допълни, че това са хора, посочени от структурата на ГЕРБ за назначения в общината. По повод обвиненията от подалите оставки ръководни кадри в общината, той отговори, че всяка сутрин имат оперативка и няма как да не си говорят.

Снимка: БГНЕС Делян Добрев

Снимка: БГНЕС
Делян Добрев

Беливанов обяви, че е обиден на Добрев, тъй като според него е започнала личностна кампания. Скандалът доведе до това, че депутатът Делян Добрев беше обвинен в шуробаджанащина и подаде оставка. Всички партийни структури обаче се обявиха против нея.

снимка: pia-news.com

снимка: pia-news.com

В неделя от местната структура на ГЕРБ в областта поискаха оставката на хасковския кмет и неговото напускане на партията. Той обаче не е съгласен. „Не съм запознат с мотивите за искането да се оттегля. Екипът ми работеше добре”, заяви Беливанов.

Евгени Консулов, снимка: kmeta.bg

Евгени Консулов, снимка: kmeta.bg

В първия си работен ден след скандалите Беливанов разписа оставките на заместник-кметовете Евгени Консулов и Милена Трендафилова. Те ги депозираха миналата седмица в знак на несъгласие с водената политика в кметството. Още две оставки са разписани – на секретаря на общината Биляна Димитрова и на финансовия директор Росица Гаргова, и двете са близки на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Цветанов

Тази вечер в Хасково ще има събрание на партийния актив в присъствието на Цветан Цветанов и Делян Добрев. Беливанов заяви, че ако бъде поканен, ще присъства в залата.


Leave A Reply