Пореден протест на работници от завода за боеприпаси „Емко“. Протестиращите отново искаха отнетият лиценз за внос и износ на предприятието да бъде върнат.

2A9119
Протестиращите бяха поканени в Министерския съвет да разговарят с министъра на икономиката Емил Караниколов. Той ги увери, че ще изиска ден по-рано доклада от проверките на МВР в „Емко“.

Снимка: informo.bg

Снимка: informo.bg

„Ще разговарям с МВР да получим своевременно и по-бързо информацията. Конкретният ми ангажимент към всички е, че ако в констатациите няма нещо, което да застрашава живота и безопасността на населението и на работниците, аз лично ще искам веднага да се върне действието на спрения лиценз за внос и износ“, каза министър Караниколов.

Снимка: informo.bg

Снимка: informo.bg

Протестиращите благодариха за проведения диалог и изразиха надеждата, че противоречията ще бъдат изгладени.
„Винаги съм твърдял и сега и пред вас твърдя, че няма по-ценно, стойностно и правилно нещо от диалога, независимо какви противоречия има между две страни. Ето, започнахме диалог. Затова аз благодаря на министъра, казах му го и в очите“, посочи Славчо Димиев – ръководител на „Емко“ – Трявна.

Снимка: informo.bg

Снимка: informo.bg

По-рано в понеделник стана ясно, че от опозиционната партия БСП ще внесат сигнал до прокуратурата срещу министъра на икономиката Емил Караниколов заради случая с „Емко“. Министърът не коментира намеренията на социалистите.


Leave A Reply