Срещу адвокат на Цветан Василев е повдигнато обвинение за участие в престъпна група, занимаваща се с контрабанда на цигари. Това стана ясно по време на брифинг в Съдебната палата, където говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира отвореното писмо до медиите на Лазар Карадалиев – адвокатът на Цветан Василев.

Съдебна палата

Обвинението на Карадалиев е в рамките на разследване на специализираната прокуратура, което е започнало преди повече от една година. Обвинението е за участие в организирана престъпна група, която се занимава с внос и контрабанда на цигари. Деянията са от 2011 и 2012 г. Има установени множество камиони с цигари без бандерол, които са внесени от Гърция към България.

Цигари new-glasgow-illegal-cigarettes

„Участието на г-н Карадалиев в групата се е изразявало основно в посрещане и насочване на камионите, не само като траектория на придвижване в страната, но и като място за разтоварване“, заяви прокурор Арнаудова. По думите ѝ разследването, независимо че е от една година, не е достатъчно напреднало.

прокуратура

„Има риск, ако разкрием повече, да си попречим. Това, което мога допълнително да кажа, че са повдигнати обвинения на още три лица. Специализираната прокуратура действа по своя план“, подчерта Арнаудова и поясни, че всички лица са с мярка за неотклонение „Подписка“.


Leave A Reply