БСП все още няма позиция по отношение на обвиненията за роднински назначения в Община Каварна. Това стана ясно от думите на членът на изпълнителното бюро на партията Валери Жаблянов.

Жаблянов обаче уточни, че позицията на партията по отношение на местната власт в случая е принципна.

„Роднински назначения в Каварна в момента не мога да отговоря дали има. Ще проверим въпроса. Нашата позиция е принципна. Тя се отнася до всички форми на организация и упражняване на местната власт”., уточни Валри Жаблянов.

От „Позитано“ 20 са категорични, че изказът на президента Румен Радев по отношение на ГЕРБ съответства на изказът, който ГЕРБ употребяват по негов адрес.

Реториката на президента съответства на тази, която беше употребена по негов адрес. Не считам, че по този начин би следвало да разговарят българските държавни институции. Това заяви Валери Жаблянов – член на изпълнителното бюро на НС на БСП, по време на пресконференция в централата на партията, съобщава „Фокус”.

 

Валери Жаблянов напомни, че първата стъпка, която от управляващата партия предприели към президента е създаването на парламентарна комисия, която да разследва сделката за самолетите.

„ Не може да се говори за някакви нормални взаимоотношения между президента, ГЕРБ и правителството още от самото начало. След като един въпрос, който беше обсъден на Консултативен съвет по национална сигурност – за превъоръжаването на Българската армия и след като беше направен опит да бъдат постигнати общи параметри по тази тема, се стигна до пълно блокиране на въпроса и остра конфронтация от страна на правителството, както и отказ да изпълнява собствените си решения от предишни мандати”, обясни Жаблянов.

Жаблянов изрази надежда президентът, правителството и управляващото мнозинство да потърсят пътищата за нормализиране на междуинституционалните взаимодействия.


Leave A Reply