Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подаде оставка. „Преди половин час си подадох молбата за прекратяване на правомощията. Благодаря на всички структури на ГЕРБ, на всички работодателски организации, общественици, всички които създадоха фейсбук групи“, каза Добрев по време на извънреден брифинг в Народното събрание

Той добави, че ако това е войната, за която президентът говори, то той е първата жертва. „Успяха мен да окепазят бързо и лесно. Излязох виновен за всичко. С Данаил Кирилов съм съученик, ако търсите други връзки“, обясни той.

Добрев каза още, че именно широката подкрепа, която е получил, е оценката за неговата работа. „Не е Елена Йончева тази, която ще оценява моята работа, не е и тази, която ще ми пише 6 или 2. Това са хората. Мисля, че те дадоха много ясна оценка за моята работа.“

Добрев даде на Йончева срок от 24 часа, за да „извади имена и кой какви пари е дал от тези нейните диаграмки, или да се извини“. „Тази нейната история мина всякакви разумни граници. Това не означава, че аз няма да заведа дела срещу нея“, допълни още той.

Според него в цялата история с Хасково е имало добре скалъпени малки истини, които да звучат скандално, за да изглеждат като някаква конспирация и определи станалото като „ченгеджийски номера“. „Тази тяхна атака към мен, нищо чудно да цели да прикрие други неща в държавата. Например това, което чухме вчера за Румен Овчаров“, каза Добрев.

Коментар по темата направи и заместник-председателят на НС и депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева, която отправи към Корнелия Нинова няколко въпроса, на които подчерта, че ще очаква отговор.

Цвета Караянчева, ГЕРБ, снимка: БГНЕС

Цвета Караянчева, ГЕРБ,
снимка: БГНЕС

„След разразилата се днес полемика имам да задам няколко въпроса. Първо това ли са „беквокалите“ на президента. Второ, това ли е битката, която президентът отваря срещу ГЕРБ и ако е така е редно да зададем няколко въпроса на човека, който е стратег и идеолог на тази битка – г-жа Корнелия Нинова. Първо: къде работи съпругът на Корнелия Нинова, вярно ли е, че работи в „Лукойл“? На каква позиция е съпругът на Корнелия Нинова в „Лукойл“? Каква заплата получава? В конфликт на интереси ли е г-жа Корнелия Нинова, чийто съпруг работи в „Лукойл“, а тя като народен представител гласува закони за горива, пазари, икономика? Спонсорирала ли е „Лукойл“ кампания на г-жа Корнелия Нинова и на БСП?“, попита Караянчева.

 


Leave A Reply