Понеже имам чест и достойнство, искам да обявя, че говорих със съпругата си и тя още днес ще напусне работата си в „Булгартрансгаз“. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Александър Ненко вследствие на разразилия се скандал „Кумгейт“.

Александър Ненков снимка: БГНЕС

Александър Ненков
снимка: БГНЕС

„Жалко е, че висококвалифициран специалист ще падне в боя, само защото ми е съпруга“, коментира той. „Съпругата ми никога не се е влияела от позицията ми. Винаги се е издигала в йерархията и се е доказвала в живота си сама“, заяви Александър Ненков. „С това се надявам да спрат спекулациите. Достатъчно квалифициран и способен човек е, за да може да се реализира в някоя друга област“, посочи народният представител.
Булгартрансгаз
„Щом това ще бъде начинът на говорене и „правенето на политика“ много ще ми бъде интересно да разбера къде работят всички роднини на БСП и с какво се занимават“, коментира Александър Ненков. „Нека те постъпят по същия достоен начин. Днес много говореха за морал, но не можем да посочим нито един човек, от който са свалили доверието си. Има хора, които работят с обвинения, с доказателства за купуване на гласове. Те не говорят срещу тях“, обясни депутатът. „Всички, които се изказваха като морални стожери, да видят къде работят роднините им. Нищо лично срещу тях, но щом така искат, нека така да бъде“, посочи Александър Ненков и допълни, че в БСП има няколко рода, които си предават властта от поколение на поколение.
Георги Гегов
Във вторник от БСП обвиниха Ненков, че е устроил жена си на пост в газоразпределителното дружество, чийто директор Георги Гегов е кум на семейството му. Съпругата на Гегов е депутатката от ГЕРБ Теодора Георгиева. По-рано днес премиерът Бойко Борисов „подсказа“ за предстоящото решение по казуса с Пламена Ненкова. „В Булгаргрансгаз има подобно назначение- жената на Александър Ненков, която е бременна в седмия-осмия месец. Тя е обикновена служителка, но да се прибере и да каже – или аз, или ти“, каза Бойко Борисов от Евксиноград.

Бойко Борисов, МС, снимка: БГНЕС

„Когато капе живо месо от нас, от най-доброто, което имаме, партията се съпротивлява, но това е единственият начин тя да оцелее и хората да й вярват“, каза още той.
Борисов заяви, че започва партийна проверка за роднински назначения във всички региони. За същото се закани и лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Leave A Reply