„Под достойнството ми е да занимавам Народното събрание и да отговарям на клеветите на Елена Йончева, и да губим ценно пленарно време“, каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев по време на дебатите в парламента по повод депозираната от него оставка и във връзка с изказване на депутата от БСП Славчо Велков, който го призова да застане като „млад мъж“ и да опровергае Елена Йончева.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той се обърна към Славчо Велков с думите: „Вие се опитвате да внушните на Народното събрание и на българското общество, че тъй като не се обяснявам на г-жа Йончева, едва ли не признавам вина. Заявих многократно, че с г-жа Йончева ще се видим в съда не само за клевета, а и за набеждаване. В последните няколко дни се стигна до там“, каза Делян Добрев. Той изрази надежда това да се разкрие в прокуратурата и в съда.

Славчо Велков, снимка: YouTube

Славчо Велков, снимка: YouTube

„Антон Кутев се опита да внуши, че съм казвал нещо срещу Елена Йончева и че едва ли не се замерваме с компромати – това не е вярно. Не съм казвал една дума срещу Елена Йончева, просто защото няма нужда“. Това каза още Добрев в дебатите по оставката му.

Снимка: БГНЕС Делян Добрев

Снимка: БГНЕС
Делян Добрев

„Считам, че ролята ми в парламента и политиката е в правенето на политики. Срещу нито един от народните представители не съм казвал дума, за да ги оклеветя, защото това не е правилно“, заяви той. „Ако имате съмнения за морала и законосъобразността на някого, има си институции в тази държава“, коментира Делян Добрев. „Това, в което се превърна парламентът в последната една седмица- да се замерваме с кал и компромати, няма да ми липсва“, каза още той.


Leave A Reply